mandag 30. mars 2009

Yes Man

Lørdag ble en film kveld. Så hele to filmer. Yes Man hadde jeg ikke hørt så mye om før jeg så den annet enn at det var Jim Carry som hadde hovedrollen. Filmen var som stort sett alle filmer fra Carry er.. Morsomme... Man klarer ikke å la være og le når han gjør sine grimaser og utspill. Og når denne hovedpersonen i filmen skulle si Yes til alt i et helt år kunne det jo ikke bli noe annet enn moro. Filmen hadde sine dødpunkter hvor det var kjedelig men hvem film har vel ikke det.

fra meg


Filmomtale fra Filmweb.
Etter en skilsmisse har Carl Allen sagt nei til alt som smaker av sosialt liv. Så tvinger en selvhjelpsguru den forsiktige bankmannen ut av isolasjonen. Carl må heretter si ja til alt. Det får uante følger - for flere enn Carl.
Carl Allen har ikke kommet seg etter skilsmissen tre år tidligere. Livet er en tredemølle bestående av en rutinejobb i bankvesenet uten håp om karriereklatring og filmkvelder foran TV-en. Kompisene Peter og Rooney prøver å lirke Carl ut av skallet, men standardsvaret hans på nesten alle forslag om sosial moro er et unnvikende nei. En dag han møter en gammel bekjent, får Carl tips om å delta på et seminar som visstnok kan forandre livet hans. Carl sier selvsagt nei også denne gangen, men etter en tid innser han selv at han har sunket så dypt sosialt at han trenger hjelp for å klatre opp igjen. På seminaret konfronteres Carl med en selvhjelpsguru som ber Carl om å inngå en pakt - han må si ja til enhver forespørsel og utfordring. En forfjamset Carl, blottstilt foran den ja-frelste forsamlingen, klarer denne gangen ikke å si et rutinemessig nei, og snart er han i gang med sitt nye positive liv. Ja-livet starter dårlig når han gir en uteligger skyss, men tar seg betraktelig opp fordi han på grunn av uteliggeren møter frilynte Allison, en spontan person i total kontrast til gamle Carl. Oppildnet av å ha møtt en mulig kjæreste, begynner også bankmannen Carl å slå seg løs. De mest bisarre lånesøknader stemples med innvilget. Han drikker seg også hemningsløst full sammen med Peter og Rooney, havner i slåsskamp, dater på nettet, arrangerer utdrikningslag, ja, i det hele tatt. Men i all viraken glemmer Carl å stille seg selv spørsmålet om han sier ja fordi han vil, eller fordi han må. Det kan koste ham dyrt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar